Ζουρνάλ και άλλα του 1934

-- Το καρναβάλι της Αθήνας.

-- Η εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου - Η δεκαετηρίδα της Δημοκρατίας και η άφιξη των Τούρκων αεροπόρων.

-- Η επίδειξη μεταμόσχευσης αδένων ωοθήκης κατά τη μέθοδο Παμπούκη-Σωτηριάδη και αδένων από το Βορονώφ. Ειδική προβολή στο «Αττικόν» στις 15 Απριλίου. Ταινία της «Νταγκ Φιλμ».

-- Παράσταση των «Περσών» στην Αθήνα από το Φοιτητικό Όμιλο Βερολίνου στις 15 Μαΐου.

-- Η πυρκαγιά του Μεγάλου Σπηλαίου στις 19 Ιουλίου.

-- Πτήση ελληνικού ανεμοπτέρου.

-- Ελληνικό ζουρνάλ των αδελφών Γαζιάδη με: α) την επίσκεψη του βασιλιά της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρου και της βασίλισσας Μαριόρα στην Κέρκυρα· β) τη μετάβαση του υπουργού Στρατιωτικών Γ. Κονδύλη στη Γιουγκοσλαβία και τη συμμετοχή του στα αποκαλυπτήρια του ηρώου των πεσόντων Ελλή­νων στρατιωτών στο Περότ.

-- Η άφιξη της διάσημης χορεύτριας Ζοζεφίν Μπέικερ στο σταθμό Λαρίσης και στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

-- Η υποδοχή της Γερμανίδας ηθοποιού Μπριγκίτε Χελμ στην Αθήνα– Η Μπριγκίτε Χελμ στην Ακρόπολη. Ταινία των αδερφών Γαζιάδη.

-- Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν στην Έκθεση Θεσσαλονίκης οι κινηματογραφικές διαφημίσεις των διαφόρων βιομηχανιών που συμμετείχαν, ώστε πολλές φορές διακοπτόταν η κίνηση των επισκεπτών λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης του κόσμου μπροστά στις οθόνες.

-- Οι αγώνες του Βαλκανικού κυπέλλου ποδοσφαίρου ξεκίνησαν να προβάλλονται εκτός προγράμματος στον κινηματογράφο «Σπλέντιτ» του Πειραιά από την τελευταία μέρα του χρόνου: Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία-Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα-Ρουμανία, Ρουμανία-Βουλγαρία, Ελλάδα-Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία-Ρουμανία.

-- Το Πάσχα, στον κινηματογράφο «Σαπφώ» της Μυτιλήνης προβλήθηκε η διαφημιστική ταινία ενός καινούριου, πρότυπου εργοστασίου αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ιδιοκτησίας Α. Καρούσου. Γινόταν επίδειξη των μοντέρνων του εγκαταστάσεων, των ατμοκλιβάνων του πρώτου ελληνικού εργοστασίου Π. Βερνάρδου κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου